Minder onrust

Veel Nederlanders hebben last van verstoorde slaap, stress of onrust—en vaak van een combinatie hiervan. Factoren die een rol spelen zijn onder meer een drukke leef- of werkomgeving, te veel verplichtingen, te veel informatie die op ons afkomt en te lang onder een te hoge werkdruk staan. Ook opvallend: als stadsbewoner loop je meer risico dat je te weinig rust en ontspanning vindt dan wanneer je op het platteland leeft. Kortom, misschien maken we onszelf tegenwoordig allemaal net wat te druk...

Tip om te ontspannen

 • Loslaten
  Gun jezelf de tijd om te ontspannen. Sporten, wandelen of heerlijk een boeklezen kan je helpen te ontspannen, maar je kan je lichaam en geest ook een handje helpen helpen te ontspannen door bijvoorbeeld een supplement op basis van valeriaan van Valdispert te nemen. Valeriaan gaat innerlijke onrust en spanning tegen en werkt ontspannend en rustgevend.
   
 • Minder moeten 
  Onrust komt vaak voort uit het idee dat we van alles ‘moeten’. We moeten een vriendin bellen, om 6 uur het eten op tafel hebben of op tijd zijn voor een vergadering. Ga eens na wat van al deze zaken nu werkelijk moet. Hoe erg is het als het niet (op tijd) gebeurt? Probeer daarom het woordje ‘moeten’ wat vaker te vervangen door ‘willen’ of ‘mogen’
   
 • Beweeg voldoende
  Sporten of bewegen helpt om de stresshormonen in je lichaam af te bouwen. Het werkt veel beter dan bijvoorbeeld voor de televisie hangen. Sporten als hardlopen of fitness hou je beter vol als je het samen met anderen doet, of steeds op hetzelfde tijdstip.
   
 • Gezond eten, voldoende slaap
  Naast bewegen zijn ook gezond eten en voldoende slaap belangrijk. Een goede conditie is namelijk een belangrijke beschermende factor tegen stresssituaties: stresssituaties ondermijnt namelijk het immuunsysteem, waardoor je kwetsbaar wordt voor virussen en griep. Investeer dus in gezond eten, slaap en beweging.

Valdispert biedt producten op basis van plantaardige extracten die je helpen te ontspannen. Ze werken rustgevend en ondersteunen je bij stress situaties. 

Goed om te weten: producten van Valdispert geven geen gewenning en als je je aan de aanbevolen dosering houdt,  kun je ze gerust gebruiken, ook gedurende langere perioden.

Meer informatie over slapen:

Sommige mensen extra gevoelig voor stress en onrust

In welke mate men stress ervaart, hangt mede af van karakter, erfelijkheid en omgeving. Eigenschappen die kwetsbaarder maken voor stress zijn onder andere: perfectionisme, ambitie, prestatiegerichtheid, veel van jezelf eisen, groot verantwoordelijkheidsgevoel, moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen of hulp kunnen vragen en pessimisme. 

 

Kunst van het niets doen

Chronische onrust is een van de grote gezondheidsrisico’s van deze tijd. Een tandje terug doet wonderen, maar in de praktijk kost het ons vaak grote moeite om wat minder druk-druk-druk te zijn. Zorg zelf voor ontspanning van lijf en geest. 

 

Verschil tussen man en vrouw

Mannen en vrouwen reageren verschillend op stress en onrust. Mannen willen vechten of vluchten: of de spanningveroorzaker aanvallen, of ervan weglopen. Vrouwen proberen de stress de baas te worden door een sociaal netwerk te bouwen, dat bescherming en ontspanning biedt. Dat vrouwen meer op zoek gaan naar ontspanning, heeft met hormonen te maken. Als reactie op adrenaline en cortisol maken vrouwen grotere hoeveelheden van het gelukshormoon oxytocine aan dat de productie van de stresshormonen deels tegengaat.
 

Ervaringsverhalen:

 

"Nu ik Valdispert Rust Extra Sterk gebruik heb ik rust in mijn lijf en geest . Hierdoor kan ik het overzicht weer bewaren. Wat fijn is dat zeg"​
Caroline (37), Utrecht

Lees de ervaring van Caroline

"Meer rust, en ik voel me veel meer ontspannen dan voorheen nu ik Valdispert Rust gebruik.”
Menno (27), Alkmaar

Lees de ervaring van Menno

"Wat ben ik blij dat ik Valdispert Stemming heb ontdekt!"
Josephine (53), Roermond

Lees de ervaring van Josepine