Kids

Kinderen hebben allemaal weleens een periode dat ze minder goed slapen, waardoor ze overdag vermoeid zijn en moeite hebben zich te concentreren. Vaak komt het omdat ze druk bezig zijn met het verwerken van spannende en minder leuke dingen die ze meemaken. Daarnaast kan ook druk gedrag van je kind de oorzaak zijn van verminderde concentratie en leerproblemen.

 

Hoe druk is jouw kind?

Kinderen zijn van nature energiek. Elk kind is regelmatig ‘druk’ door het eigen enthousiasme omdat er iets spannends staat te gebeuren. Ook kan druk gedrag een natuurlijke reactie zijn wanneer je kind niet lekker in z’n vel zit. Tegenwoordig wordt, ten onrechte, heel snel het label ADHD op een kind geplakt dat druk gedrag vertoond. Er is ook gewoon een grote groep kinderen die moeite hebben met stil zitten, snel afgeleid zijn en daardoor concentratie- en leerproblemen vertonen. Druk gedrag kan komen door:

•Het aangeboren, drukke karakter van je kind.

•Veel externe prikkels, zoals een druk klaslokaal. Maar ook teveel televisie en spelletjes op de Ipad zorgen voor onrust.

•Belangrijke gebeurtenissen in het leven van je kind. Bij een gevoelig kind kan een verhuizing, geboorte van een broertje of zusje of het verlies van een huisdier voor drukte en onrust zorgen.

 

Heeft jouw kind moeite met slapen?

Wanneer je kind slecht slaapt is dat het meest vervelend voor het kind zelf, maar uiteindelijk kan het ook invloed hebben op het hele gezin en daarmee voor stress zorgen. Omdat je kind het zelf meestal niet precies kan verwoorden is het soms lastig te achterhalen wat de oorzaak van het slechte slapen is. Wanneer je denkt dat het lichamelijk is, dan is een bezoek aan de huisarts raadzaam. Meestal heeft een onrustige nacht van je kind mentale oorzaken:

  • Je kind denkt veel na over dingen die overdag gebeurd zijn of over spannende dingen die nog komen. Dat kunnen leuke dingen zijn als een verjaardag of vakantie, maar ook minder leuke dingen als ruzie of spanning thuis.
  • Je kind doet overdag erg veel en heeft weinig rust tussendoor. Door deze stress van continu bezig zijn komt je kind pas tot rust in bed, wat moeite met inslapen en een onrustige nacht tot gevolg heeft.
  • Je kind weet niet precies hoe hij/zij het beste in slaap komt. Dit levert mogelijk angst op om te gaan slapen, waardoor het nog moeilijker wordt in slaap te komen.

Onrust verminderen bij je kind

 

Om meer grip te krijgen op het drukke gedrag en slaapritme van je kind is het vooral van belang de onrust die jouw kind parten speelt, intern of extern, proberen te verminderen:

  • Kinderen zijn gebaat bij structuur. Bij drukke kinderen is dit nog belangrijker. Op tijd eten en naar bed gaan zorgen voor een bepaalde regelmaat waar met name drukke kinderen veel aan hebben. Op de juiste momenten rust en ontspanning pakken hoort ook bij deze structuur. Door als ouders rust uit te stralen, grenzen te stellen en op één lijn te zitten kan bij jouw kind ook voor rust zorgen.

 

  • Voeding blijft een hot item. We geven onze kinderen vaak nog even snel een pakje drinken of een ontbijtkoek mee naar school. Deze suikerbommetjes kunnen een belangrijke reden zijn waarom kinderen druk gedrag vertonen. Let er dus op wat voor tussendoortjes je in huis haalt.

 

  • Kinderen lijken in eerste instantie rustig te worden van een scherm voor hun neus. Met de nadruk op lijken, want je kind zal meer tijd nodig hebben om in slaap te komen wanneer het vlak voor het slapen gaan blootgesteld wordt aan het blauwe licht dat deze schermen afgeven. Houd de tijdstippen en hoeveelheid tijd waarop ze op de schermen zitten dus goed in de gaten.

Valdispert Kids Rust is een heerlijke zachte siroop op basis van natuurlijke plantenextracten. Deze siroop kan jou kind ondersteunen om te ontspannen n rustig te worden bij drukgedrag en in spannende tijden. 
 

Ervaringsverhalen:


“Valdispert Rust Kids Siroop is bij ons onderdeel geworden van het bed ritueel bij onze zoon”
Patricia (34), moeder van Boy, Heerenveen

Lees de ervaring van Patricia