Comfort food

Brownies zónder suiker

250 gram ontpitte dadels

250 milliliter ongezoete appelmoes

75 gram cacaopoeder

Theelepel vanille aroma

3 eieren

150 gram amandelmeel

Theelepel bakpoeder

150 gram hazelnoten

150 gram extra pure chocolade

Dit recept vonden we op zoetrecepten.nl: Overheerlijke brownies om éven lekker bij te gaan zitten en ontspannen. Genieten zonder suiker! 

Bereiding

  • Breek de chocola in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie, samen met de boter.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 20×30 cm in en bekleed met bakpapier.
  • Neem de (enigszins afgekoelde) gesmolten chocola en boter en meng hier de suiker, snuf zout en vanille extract doorheen.
  • Zeef de bloem en meng dit door het chocolademengsel. Voeg hier vervolgens de eieren één voor één aan toe en roer het door elkaar, tot je een smeuïg mengsel hebt.
  • Meng eventueel nog stukjes chocola, nootjes of fruit door het browniemengsel.
  • Giet het browniebeslag in de bakvorm. Ik gebruik altijd een aluminium bakvorm. Wanneer je bijvoorbeeld een stenen bakvorm gebruikt is de baktijd iets langer. De brownies moeten 25-30 minuten in de oven.
  • Goede brownies horen heerlijk smeuïg te zijn. Om ze ook zo te houden kun je de brownies het beste pas snijden wanneer ze goed afgekoeld zijn en je ze wilt serveren.

Nadat de brownies volledig zijn afgekoeld, kun je ze nog voorzien van een extra laag chocolade als glazuur. Maar... je kunt ze natuurlijk ook meteen opeten. Je geduld is al genoeg op de proef gesteld met die warme geur van chocola door het hele huis.